Selecteer een pagina

Gemiddeld zit ik 1 uur per dag op Instagram. Ik blijf hangen in de Instagram Stories, speel deze volledig uit en scroll totdat er geen nieuwe updates meer weer te geven zijn.  Met de nieuwe reels in Instagram (gejat van Snapchat) heb ik nog meer reden om lang op Instagram te blijven. Wat ik echter nog nooit heb gedaan, is iets kopen via Instagram. Maar daar gaat Instagram verandering in brengen als het aan Mark Zuckerberg ligt.

Checkout for Instagram

In maart kondigde Facebook ‘Checkout for Instagram’ aan. Daarmee heeft het bedrijf een unieke nieuwe feature te pakken op de sociale media markt. Hiermee maken ze het mogelijk een product binnen de Instagram-omgeving te kopen en daarmee zorgen ze er dus voor dat mensen niet naar een externe website van het betreffende merk worden gestuurd. Zo blijven de gebruikers in de loop van Instagram en zullen ze daardoor nóg langer op Instagram blijven. Daarnaast is het in de tijd van Big Data natuurlijk de heilige graal om gebruikers zo veel mogelijk acties binnen je eigen platform uit te laten voeren, omdat al deze acties weer kennis opleveren. Meten = weten.

Checkout for Instagram wordt nu getest in Amerika maar het zal niet lang duren voordat wij er ook mee aan de slag kunnen in Nederland. Over de kosten van de nieuwe optie is nog niet veel duidelijk. Maar Facebook zou Facebook niet zijn als ze er niet een flinke duit aan zouden verdienen.

Instagram Shop

De Instagram Shop gaat natuurlijk hand in hand met de checkout. Je kunt nu heel gemakkelijk je producten op Instagram tonen en via het Handelsbeheer in de Facebook businessmanager is het zelfs mogelijk om de kleuren van de tekst aanpassen. In de shop kan je nu collecties maken waar je verschillende producten onder hangt.

Shoppen in de livestream 

Waar je al een tijd producten kan taggen in je bericht of Stories was het tot nu toe niet mogelijk je product te taggen in een livestream. Tot nu! Handig om live een nieuw collectie te communiceren en de doelgroep meteen aan te zetten tot aankoop.  

Is dit interessant voor mijn bedrijf?

Heb je een webshop en zit je doelgroep op Instagram, dan zou ik meteen gebruik maken van deze opties. Koppel je webshop aan de Facebook businessmanager en tag je producten in posts. Met minimale inspanning ben je klaar om straks mee te rijden met de Instagram e-commerce trein.

Heb je hulp nodig of wil je even sparren over de mogelijkheden? Reageer hieronder of mail via koffie@jasperstronks.com 

You May Also Like…

LinkedIn Advertising 2020

LinkedIn Advertising 2020

LinkedIn is met 4,7 miljoen gebruikers het grootste zakelijke platform in Nederland. Zet dat af tegen de ca. 8,9...